11 Χρήσεις της στάχτης από το τζάκι!

1. Δακτυλίδι στάχτης . Δημιουργήστε ένα δαχτυλίδι στάχτης γύρω από την ρίζα των φυτών ή των λουλουδιών και απομακρύνατε τα σαλιγκάρια.

2. Αναμείξτε τη στάχτη με την κοπριά αποτελούν το τέλειο λίπασμα!

3. Τέλειο λίπασμα για το γκαζόν. Η στάχτη περιέχει 10-25% ασβέστιο, 1-4% μαγνήσιο, 5-15% κάλιο και 1-3% φώσφορο.

4. Καθαριστικό. Αναμείξτε στάχτη με νερό και δημιουργήστε μία πάστα για να καθαρίζετε τα τζάμια το τζακιού ή της σόμπας σας. Ομοίως χρησιμοποιήστε το για να γυαλίστε ασημένια σκεύη, εφαρμόστε με ήπιες κινήσεις χρησιμοποιώντας ένα μαλακό πανί.

5. Η στάχτη αποτελεί ιδανικό λίπασμα για τις ντομάτες και άλλα λαχανικά, ρίξετε λίγη στάχτη στη ρίζα και ποτίστε.

6. Αντιολισθητική χρήση. Πασπαλίστε με στάχτη δάπεδα που γλιστράνε ,απαιτείται πολύ μικρή ποσότητα.

7. Λειώστε το χιόνι και τον πάγο. Η αλκαλική φύση της στάχτης έχει ως αποτέλεσμα να λιώνει τον πάγο. Επιπροσθέτως το σκούρο χρώμα της αναπτύσσει την θερμοκρασία της επιφάνειας, όταν βγει ο ήλιος , με αποτέλεσμα να επιταχύνεται το λιώσιμο του πάγου.

8. Η καλύτερη πρόληψη για την άλγη. Απαιτείται πολύ μικρή ποσότητα, περίπου 1κ.σ. ανά 100lt.

9. Χρησιμοποιήστε το ως αποσμητικό για τη θήκη των παπουτσιών, βάλτε στάχτη σε ένα πανί και τοποθετήστε το στη παπουτσοθήκη.

10. Λουτρό στάχτης. Εάν έχετε πτηνά στο σπίτι τοποθετήστε κρύα στάχτη σε ένα δοχείο προσβάσημο από τα πτηνά και αφήστε τα να παίξουν εκεί μέσα, η στάχτη απομακρύνει τα έντομα.

11. Φτιάξτε αλισίβα! Τους παλαιούς θα τους γυρίσει αρκετά χρόνια πίσω όταν η χρήση των σαπουνιών δεν ήταν ευρεία και οι νοικοκυρές έφτιαχναν αλισίβα , είναι ανάμειξη στάχτης με νερό, για να πλένουν τα ρούχα ή “αφρόλουτρο” για το σώμα.Η στάχτη από καρυδιά θεωρείται η καλύτερη.

[rigid_woo_featured_carousel per_page=”12″ columns=”5″]