3 τρόποι για να αποφύγουμε τη φωτιά στηv καμινάδα

Καθαρίστε την καπνοδόχο σας. Μπορείτε να μισθώσετε εξειδικευμένο συνεργείο που διαθέτει ειδικά εργαλεία και μεγάλη πείρα ώστε να αποφράξετε την καμινάδα σας…
  1. Καθαρίστε την καπνοδόχο σας. Μπορείτε να μισθώσετε εξειδικευμένο συνεργείο που διαθέτει ειδικά εργαλεία και μεγάλη  πείρα ώστε να αποφράξετε την καμινάδα σας από υπολείμματα στάχτης που μπορούν ανά πάσα στιγμή να αναφλεχθούν .
  2. Χρησιμοποιήστε ξηρό ξύλο χρήσης. Εάν το ξύλο σας είναι υγρό ή όχι πλήρως αποξηραμένο δεν καίγεται σωστά και παράγει πολύ περισσότερο καπνό. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να κατακάθονται υπολείμματα στην καπνοδόχο και να δημιουργείται τοίχωμα καπνιάς τα οποία εκτός του ότι είναι εύφλεκτα μικραίνουν την διατομή της καμινάδας και προκαλούν δυσλειτουργίες στο τζάκι.
  3. Κάψτε το σκληρότερο καυσόξυλο που μπορείτε να βρείτε. Τα δέντρα σκληρού  ξύλου έχουν χαμηλή περιεκτικότητα πίσσας και ρετσίνι σε σχέση με τα μαλακά. Όταν λοιπόν καίμε στο τζάκι μαλακό ξύλο τα κατάλοιπα της πίσσας κατακάθονται στην καμινάδα με πολύ υψηλό κίνδυνο ανάφλεξης.
[rigid_woo_featured_carousel per_page=”12″ columns=”5″]