Γιατί επιλέγω πιστοποιημένο πέλλετ

Είναι απαραίτητο να επιλέγουμε πάντοτε πιστοποιημένο πέλλετ για τη καύση των σομπών ή των λεβητών πέλλετ!

Σοβαροί λόγοι συνηγορούν υπέρ αυτής της επιλογής και αφορούν τόσο την οικονομία στην κατανάλωση του προϊόντος, στην μακροβιότητα των μηχανημάτων όσο και στη διατήρηση καθαρότερου περιβάλλοντος.

pellets

Το πιστοποιημένο πέλλετ έχει υψηλότερη θερμιδική απόδοση σε σχέση με το μη πιστοποιημένο με αποτέλεσμα να θερμαίνεται ο χώρος με μικρότερη ποσότητα καυσίμου, δηλαδή κάνουμε οικονομία .

Επίσης το πιστοποιημένο πέλλετ  όταν καίγεται έχει συγκεκριμένα ποσοστά παραγωγής τέφρας (στάχτης), γεγονός που σημαίνει ότι γίνεται τελειότερη καύση της ύλης. Το αποτέλεσμα είναι περισσότερη ζέστη και μικρότερη απόρριψη στάχτης άρα και πάλι έχουμε οικονομία.

Τα πιστοποιημένα πέλλετ έχουν συγκεκριμένα και πολύ χαμηλά ποσοστά υγρασίας, όσο λιγότερη είναι υγρασία τόσο πιο τέλεια  είναι η καύση του υλικού οπότε έχουμε πάλι οικονομία στο καύσιμο γεγονός που εγγυάται  την  περαιτέρω μακροβιότητα της σόμπα ή του λέβητα πέλλετ επειδή η υγρασία με την πάροδο του χρόνου τα φθείρει.

Τέλος, το πιστοποιημένο πέλλετ έχει πολύ χαμηλότερους ρύπους προστατεύοντας έτσι το περιβάλλον, η τελειότερη καύση του συνεπάγεται ότι τα παράγωγα του είναι καθαρότερα.

Καταλήγουμε λοιπόν στο συμπέρασμα ότι το πιστοποιημένο πέλλετ  μπορεί να είναι ακριβότερο ανά τιμή κιλού από το μη πιστοποιημένο, στη χρήση όμως είναι πάντα οικονομικότερο καθώς απαιτείται μικρότερη ποσότητα για την θέρμανση ενός χώρου, δεν ρυπαίνει το περιβάλλον και επιμηκύνει την διάρκεια ζωής των μηχανημάτων.

[rigid_woo_featured_carousel per_page=”12″ columns=”5″]