Πίτσα στο τζάκι

Η τραγανή κρούστα, το λιωμένο τυρί, και το καπνιστό καρύκευμα όλα συντελούν για την παρασκευή της πιο εύγευστης πίτσας που έχετε δοκιμάσει και θα σας μείνει αξέχαστη!

Χρόνος προετοιμασιών: 25 λ.
Χρόνος μαγείρων: 25 λ.

1 έτοιμη ζύμη πίτσας (16 oz), θερμοκρασία δωματίου
3-4 κ.σ. ελαιόλαδο
½ πράσινη πιπεριά κομμένη σε λωρίδες
4 λωρίδες μπέικον
200γρ σάλτσα ντομάτας
100γρ τυρί Cheddar ή Regato
200γρ Μοτσαρέλα για πίτσα

Ανάψτε την φωτιά σας, ιδανικά μια ώρα ή και νωρίτερα προτού να θελήσετε να μαγειρέψετε, για να καούν τα ξύλα και να γίνουν κάρβουνο ώστε να μπορέσετε να ψήσετε. Όταν ετοιμαστεί η φωτιά, θα πρέπει να τακτοποιήσετε τα κάρβουνα ώστε να έχουμε ένα παχύ στρώμα, να τακτοποιήσουμε τη σχάρα και εν συνεχεία να ισορροπήσουμε το ταψί πάνω σε αυτή.

Αλείψτε με λάδι το ταψί και απλώστε την ζύμη ομοιόμορφα, απλώστε ένα λεπτό στρώμα σάλτσας πάνω στη ζύμη και στη συνέχεια προσθέστε τα υπόλοιπα υλικά. Χρησιμοποιώντας πυράντοχα γάντια, προσεκτικά (αλλά γρήγορα!) τοποθετήστε το ταψί πάνω στη σχάρα (όπως φωτογραφία).

Ελέγχετε συχνά καθώς μαγειρεύεται η πίτσα ,επειδή οι θερμοκρασίες πυρκαγιάς ποικίλλουν. Όταν δείτε πως τα τυριά έχουν λιώσει και το ζυμάρι πως έχει ψηθεί (απαιτείται περίπου 25 λεπτά) αποσύρετε το ταψί από τη φωτιά. Αφού το αφήσετε λίγο να κρυώσει απολαύστε το αριστούργημα σας και καλή σας όρεξη!

Η πίτσα στο τζάκι συνδυάζεται καταπληκτικά με κρασιά της ποικιλίας Sauvignon Blanc.

Μεταχειριστείτε την φωτιά με σεβασμό, να είστε πάντα προσεκτικοί και να μην αφήνετε την φωτιά χωρίς επίβλεψη.

[rigid_woo_featured_carousel per_page=”12″ columns=”5″]