Πώς θα προστατεύσετε τα παιδιά από εγκαύματα από το τζάκι

Οι στατιστικές παρουσιάζουν αύξηση του αριθμού των εγκαυμάτων των παιδιών κατά τη διάρκεια των χειμερινών μηνών, αυτό δικαιολογείται βεβαίως με την χρήση στα σπίτια των διαφόρων πηγών θερμάνσεως όπως τζάκια, σόμπες, καλοριφέρ κ.ά.

Τα παιδιά  ηλικίας από δύο ετών και μικρότερα έχει παρατηρηθεί ότι εμφανίζουν συχνότερα εγκαύματα στα χέρια καθώς, λόγω άγνοιας, αγγίζουν καυτά αντικείμενα όπως μία ξυλόσομπα σόμπα, ή το τζάμι της πόρτας ενός ενεργειακού τζακιού. Τα μεγαλύτερα  συνηθίζεται να έχουν εγκαύματα άμεσα από την πυρκαγιά, επειδή ‘παίζουν’ μαζί της.

Ο μόνος  τρόπος να γίνει ένα τζάκι επί της ουσίας ασφαλές είναι να το περιφράξουμε, όσο παράδοξο κι αν ακούγεται!

Κατά την επιλογή της περίφραξης πρέπει να λάβουμε υπόψη παράγοντες όπως το υλικό κατασκευής , η σταθερότητα της καθώς και το μήκος της.

Αναλυτικά ως προς το υλικό κατασκευής πρέπει να επιλέξουμε κάποιο μη τοξικό ώστε να είναι ασφαλές για την υγεία του παιδιού .

Επίσης πρέπει να είναι πυράντοχο ώστε όταν βρίσκεται κοντά σε εστίες θέρμανσης να μην υπερθερμαίνεται και αφενός προκαλέσει έγκαυμα στο παιδί αφετέρου χαλάσει και δαπανήσουμε εκ νέου χρήματα για την αντικατάσταση του.

Ιδιαιτέρως σημαντική είναι η σταθερότητα της περίφραξης, ώστε να αποφευχθεί ο τραυματισμός του παιδιού σε περίπτωση που πέσει πάνω του αλλά και η βεβαιότητα ότι η περίφραξη θα είναι πάντα στη θέση της και θα αποτρέπει την επαφή του παιδιού με το τζάκι! Προσπαθήστε να επιλέξετε περίφραξη η οποία βιδώνεται στον τοίχο στα δύο άκρα της.

Τέλος πολύ σημαντικό είναι το μήκος της περίφραξης και η απόσταση της από το τζάκι. Πρέπει να έχει όσο το δυνατό μεγαλύτερη απόσταση ώστε να μην θερμαίνεται το υλικό κατασκευής αλλά και για να υπάρχει απόσταση στην περίπτωση που κάποιο ξύλο κατρακυλήσει εκτός της εστίας!

Ακολουθήστε τις παραπάνω συμβουλές και είναι βέβαιο πως θα έχετε ένα υπέροχο , ασφαλές και ζεστό χειμώνα γύρω από το τζάκι σας!

[rigid_woo_product_category_carousel per_page=”12″ columns=”5″ orderby=”menu_order title” order=”ASC” category=”230″]
Back to Top
Product has been added to your cart